ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ


Μετ’ εμποδίων ξεκίνησε πριν λίγο η επιχείρηση μετεγκατάστασης των 619 μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο, η οποία πρόκειται να εκκενωθεί προσωρινά προκειμένου στον χώρο να τοποθετηθούν 200 προκάτ οικίσκοι.
Ήδη από το Κουτσόχερο έχουν μεταφερθεί με τέσσερα λεωφορεία πρόσφυγες στην προσωρινή δομή φιλοξενίας που δημιουργήθηκε στο Κυψελοχώρι του δήμου Τεμπών σε ανενεργό στρατόπεδο, αλλά οι μεταφερθέντες εκεί αρνούνται να κατέβουν από τα λεωφορεία επειδή δεν τους αρέσει ο χώρος και ζητούν να μεταφερθούν αλλού.
Στο μεταξύ έχουν ενημερώσει και τους υπολοίπους που είναι ακόμη στο Κουτσόχερο ότι οι συνθήκες στη νέα δομή δεν είναι κατά την άποψη τους καλές, οπότε αρνούνται να επιβιβαστούν στα λεωφορεία προκειμένου να φύγουν από τον καταυλισμό. Σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από τους 619 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα Κουτσόχερο οι 450 περίπου θα μεταφερθούν στο Κυψελοχώρι και οι υπόλοιποι σε δομή που δεν έχει ακόμη καθοριστεί προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης των οικίσκων στο Κουτσόχερο που υπολογίζεται ότι θα διαρκέσουν επί δίμηνο.
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου