ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ(ΚΚΕ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ):H XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΚΑΤ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

 «Η Χρυσή Αυγή μας επιτέθηκε κατ' εντολή μεγαλοεργολάβων της Ζώνης» είπε στο δικαστήριο όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μέταλλου Αττικής, Σωτήρης Πουλικογιάννης.
Ο κ. Πουλικογιάννης ξεκίνησε να καταθέτει για τα γεγονότα που έγιναν λίγα μέτρα πριν την είσοδο της Ζώνης από Τάγμα Εφόδου περίπου 50 ατόμων που επιτέθηκε άγρια σε 20 μέλη του ΚΚΕ που έκαναν αφισοκόλληση, ενόψει του φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Ο μάρτυρας κατέθεσε την απόλυτη πεποίθηση του πως η επίθεση που δέχθηκαν, ήταν αποτέλεσμα απόφασης της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να ελέγξει την Ζώνη.
Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Λειτούργησαν κατ' εντολή πέντε μεγαλοεργολάβων μέσα από την Ζώνη, που εδώ και χρόνια προσπαθούν να λειτουργήσουν μονοπωλιακά για να ρίξουν το κόστος εργασίας και να μην υπάρχει συνδικαλιστική δράση».
Ο κ.Πουλικογιάννης επικαλούμενος «μαρτυρία» προσώπου που του ζήτησε να μην αποκαλύψει τα στοιχεία του γιατί κινδυνεύει, ανέφερε πως το 2012, λίγες ημέρες αφού η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, υπήρξε συνάντηση της ηγεσίας της με εργολάβους της Ζώνης.
Στη συνάντηση που έγινε κάπου στη Συγγρού, σύμφωνα με τον μάρτυρα, παραβρέθηκαν οι πέντε εργολάβοι και οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός. «Τους ανέθεσαν να εξαφανίσουν εμάς και τους έδωσαν 300 με 400 χιλιάρικα μπροστά».
Σε ερώτηση της Εισαγγελέως ο κ.Πουλικογιάννης υποστήριξε πως το πρόσωπο που τους έδωσε αυτή την πληροφορία ανήκε στον χώρο της Χρυσής Αυγής και στον χώρο των μεγαλοεργολάβων και μετείχε στην συνάντηση.
Αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκαν από τους χρυσαυγίτες, ο  μάρτυρας κατέθεσε πως οι κατηγορούμενοι, Αναστάσιος Πανταζής και Χρήστος Χατζηδάκης, ήταν αυτοί που «διηύθυναν τα πράγματα».
Όπως είπε, η ομάδα που τους επιτέθηκε ήταν περίπου 50 άτομα εκ των οποίων αρκετά «σχολιαρόπαιδα» που κρατούσαν πέτρες, κάτι που του έκανε εντύπωση «γιατί ήταν παιδάκια.. 16 χρονών, ανήλικα». Πολλοί δε, όπως είπε, κρατούσαν ειδικά κατασκευασμένα στειλιάρια με μεταλλικές, αιχμηρές άκρες.
Μεταξύ αυτών που κρατούσαν αυτά τα όπλα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο Κυριάκο Αντωνακόπουλο που γνώριζε από την Ζώνη.
Ο μάρτυρας είπε επίσης πως σε μικρή απόσταση από το σημείο που ουσιαστικά τους εγκλώβισαν, κάνοντας ημικύκλιο γύρω τους οι δράστες, βρίσκονταν δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που «παρέμειναν ακίνητες», κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου